Over ons

Geschiedenis

2003
2005
2008
2012
2017
2003

2003

In 2003 zijn we ons gaan vestigen in de Languedoc in Frankrijk in een klein gehucht, Hameau de Castelbouze, omringd door de uitgestrekte wijnvelden van Saint Chinian. Daar vonden wij een herenhuis, een zogenaamd Maison de maître, ooit het huis van een wijnboer. Dit bleek voor ons de perfecte plek om onze droom te verwezenlijken, namelijk het starten van een Chambres et Table d'hôtes.

2005

Twee jaar later

In 2005 wordt La Souche (Frans: de stronk of wijnstok) geopend! Voorafgegaan aan een grondige renovatie waarbij het huis met behoud van het typische Franse karakter en de vele authentieke details, zoals de mozaïeken tegelvloeren, ornamenten plafonds en de hoge paneeldeuren, aan de moderne tijd werd aangepast. La Souche startte met slechts een kamer en een appartement.

2008

Weer wat jaren later

In 2008 zijn alle vier kamers en het appartement klaar, ingericht met brocante meubels, tweedehands design en Ikea. Een mooie mix van oud en nieuw design. Achter het huis in de lommerrijke tuin is een natuurzwembad met vrij uitzicht over de wijnvelden.

2012

Weer wat jaren later

In 2012 besluiten we een oude wijnschuur te kopen waarvan de achterzijde al aan onze tuin grenst. Het blijkt weer een enorme uitdaging om de oude schuur om te toveren tot luxe appartement. Ook bij deze verbouwing krijgen we weer veel hulp van onze Nederlandse vrienden!

2017

Weer wat jaren later

Het nieuwe appartement hebben we Le Souquet (Frans: petite souche) gedoopt. Le Souquet is een oude wijnschuur (cave) grenzend aan de tuin van La Souche. In 2012 hebben wij deze cave gekocht. Wij vonden het een enorm leuke klus om deze schuur om te toveren tot een luxe 2 persoons appartement.

Het Team

Wij verwelkomen u graag als gast in onze chambres et table d’hôtes.